Hrvatski radio

Radio Rijeka

Greenpeaceov brod "Rainbow Warrior" u ponedjeljak stiže u riječku luku

07.07.2017.

18:52

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U sklopu europske turneje "Više Mediterana, manje plastike", čuveni Greenpeaceov brod "Rainbow Warrior III." posjetit će idući tjedan hrvatsku obalu. Riječani će moći razgledati brod, informirati se o kampanji te potpisati peticiju za zaustavljanje najezde plastike za jednokratnu upotrebu.

Brod će u ponedjeljak 10. srpnja oko 18 sati pristati uz Gat Karoline Riječke, na samu obljetnicu miniranja i potapanja prvoga "Rainbow Warriora" 1985. godine na Novom Zelandu. Rainbow Warriorom je i tada zapovijedao sadašnji kapetan i dugogodišnji aktivist Peter Willcox, koji također stiže u Rijeku, stoji u priopćenju Greenpeacea.

Predstavnici kampanje će tijekom boravka u riječkoj luci upozoriti na alarmantno stanje i posljedice onečišćenja plastikom u Jadranu i na Sredozemlju, a svi zainteresirani će u srijedu 12. srpnja, uz organizirano vođenje, moći razgledati brod, najavljuju iz Greenpeacea.

"Rainbow Warrior" je prije Hrvatske posjetio Španjolsku i Italiju, gdje je Greenpeace sa znanstvenicima provodio istraživanje mora, a iz Jadrana odlazi prema Grčkoj i Bugarskoj.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.