Hrvatski radio

Radio Rijeka

Grmoja: "Ne želimo dopustiti privatizaciju izvora vode!"

14.08.2019.

11:25

Autor: Olivera Vinković

Mostovci na kavi na riječkom Korzu (Foto: Olivera Vinković / HRT - Radio Rijeka)

Mostovci na kavi na riječkom Korzu (Foto: Olivera Vinković / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

"Vodu u Ustav", naziv je akcije prikupljanja potpisa podrške ustavnim promjenama, koju je danas građanima Rijeke na potpisivanje ponudio Most. Voda je bogatstvo Hrvatske koje moramo čuvati za buduće generacije, naglasio je danas u Rijeci politički tajnik stranke Nikola Grmoja.

"Voda se već spominje u hrvatskom Ustavu, ali se ne spominje kao osnovno ljudsko pravo. Sve veći je pritisak međunarodnih korporacija na izvore vode, a mi ne želimo dopustiti da se izvori vode privatiziraju i želimo osigurati u budućnosti za našu djecu, za one koji dolaze nakon nas, da imaju pristup pitkoj vodi", rekao je Grmoja.

Na pitanje što misli o neodržavanju izvanredne sjednice Sabora koju je zatražila oporba, odgovara da je Ustav po tom pitanju jasan. "Ono što je nama drago jest da je većina ustavnih stručnjaka stala na našu stranu, pa je čak Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda, rekao da bi svaka odgovorna vlast sama sazvala izvanrednu sjednicu", izjavio je.

I za kraj, vruće pitanje ostavke ministra Kujundžića"Ministar Kujundžić će biti ministar dok to bude želio Andrej Plenković", smatra Nikola Grmoja. Javlja Olivera Vinković:

Mostovci za vodu, pripremila Olivera Vinković

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.