Hrvatski radio

Radio Rijeka

Grobnik: predstavljanje 35 hrvatskih vinara od Istre do Pelješca i Iloka

06.05.2016.

13:19

Autor: Larissa Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dan vina u kaštelu, po prvi put u organizaciji grobničke Udruge Palentar, održat će se u sutra, 7. svibnja od 11 do 19 sati. Na devetoj izložbi i degustaciji vina, u kaštelu Grada Grobnika predstavit će se 35 hrvatskih vinara od Istre do Pelješca i Iloka.

Uz čašu - ulaznicu čija je cijena 35 kuna, posjetitelji će moći kušati stotinjak različitih vrsta vina. Ovogodišnja je posebnost „konoba po starinski" gdje će se točiti vina rinfuzo.

Pripremljen je i bogat popratni program. Cvjetnim eksponatima predstavit će se Udruga Topiari, nastupit će KUD Zvir  i Plesni centar Sirius, a proljeće će svojim zvonima pozdraviti Mići grobnički dondolaši.

Tijekom manifestacije posjetitelji će, u Okrugloj dvorani moći pogledati izložbe „Zvončari i tradicijske maske Europe", keramičke „Mlikarice" te „Povijesne zastave i grbovi". U Katedri Čakavskog sabora Grobinšćine mogu se razgledati postavi moderne umjetnosti i etnološka zbirka.

O aromaterapiji i zaštiti kože u ljetnim mjesecima bit će riječi na predavanju u organizaciji Udruge Smilje što će se u podne održati u Okrugloj dvorani kaštela.

Bogata gastronomska ponuda pripremljena je u dvorani Sokolana. „Zeleni stol" Udruge Vidov san ponudit će niz jela od samoniklog bilja; naći će se tu i domaći med i grobnički sirevi, te nezaobilazna palenta kompirica Udruge Palentar.

Pod kaštelom, posjetitelji će moći provjeriti vještinu gađanja lukom i strijelom uz edukaciju Streličarskog kluba Rijeka, a Konjički klub Vodičajna ponudit će vožnju kočijom grobničkim putevima.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.