Hrvatski radio

Radio Rijeka

Gust promet na cestama prema moru i kopnu: zastoji, kolone, gužve

11.08.2018.

14:06

Autor: Tajana Petrović Čemeljić

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Još jedan udarni turistički vikend: vrlo je gust promet na cestama u smjeru mora i unutrašnjosti. Pred Krčkim mostom u smjeru kopna kolona je dugačka sve do Njivica, a u smjeru otoka oko 500 metara. Pred tunelom Učka i čvorom Matulji prema Rijeci kolone od 1 kilometra.

Na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija čeka se u kolonama od oko 6 kilometara, koje se dijelom protežu na Istarski ipsilon. Na Bajakovu se za ulaz u Hrvatsku čeka oko tri i pol sata, a za izlaz više oko 2 sata i 15 minuta, javlja HAK. 

Zastoja ima i na autocesti Rijeka - Zagreb pred naplatom Oštrovica u smjeru Krka i Crikvenice, kao i na Jadranskoj magistrali između Crikvenice i Novog Vinodolskog te na autocesti A1, osobito između čvorova Karlovac i Bosiljevo u smjeru mora. Pred naplatnim kućicama u Lučkom, u smjeru Zagreba, kolona je oko 6 km. 

Zbog pojačanog prometa, zastoji i kolone povremeno su na prilazima turističkim središtima duž obale, na Jadranskoj i Ličkoj magistrali, na autocestama pred naplatnim postajama i u blizini odmorišta te u trajektnim lukama i pristaništima, gdje su zbog pojačanih gužvi moguća odstupanja od redovitog reda plovidbe. U Gorskome kotar kolnici su mjestimice mokri i skliski, upozorava HAK.

Prema podacima i prognozama Državnoga hidrometeorološkog zavoda, temperature danas duž obale dosežu do 35 °C, a navečer će na sjevernome dijelu Jadrana zapuhati bura, koja će podno Velebita biti jaka do olujna i dosezati brzinu do 90 kilometara na sat.

Prije polaska na put, stanje u prometu svakako provjerite na mrežnim stranicama Hrvatskoga autokluba.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.