Hrvatski radio

Radio Rijeka

Gužva u Art-kinu: premijera početka 3. sezone Novina

26.01.2020.

10:51

Autor: HRT - Radio Rijeka

Matanić i ekipa uoči premijere (Foto: Art-kino Croatia)

Matanić i ekipa uoči premijere (Foto: Art-kino Croatia)

Foto: - / -

U riječkom Art-kinu održana je premijera prvih dviju epizoda treće i finalne sezone serije "Novine", domaće uspješnice svjetskih razmjera, snimane u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji u režiji Dalibora Matanića, prema scenariju Ivice Đikića.

Do posljednje stolice ispunjeno Art-kino Croatia potvrdilo je značaj i status najuspješnije domaće serije svih vremena, a premijernoj svečanosti u Art-kinu prisustvovali su brojni članovi filmske ekipe.

Autorsko-produkcijski tim serije u Rijeci okupio je redatelja Dalibora Matanića, producente Drugog plana Miodraga Silu i Nebojšu Tarabu, snimatelja Danka Vučinovića te urednika serije Mislava Brumeca.

Od glumaca u Art-kino su stigli Zdenko BotićAleksandar CvjetkovićEdita KarađoleZoran ProdanovićPrljaMarina MusulinMirko Soldano i Jakov Vilović, a riječke snage produkcije serije Novine predstavljali su organizator produkcije Dean Lalićlocation manageri Marin Lukanović i Liberta Mišan, organizatori drona Igor Crnković i Sanjin Stanić te snimatelj Hrvoje Franjić

Emitiranje posljednje sezone serije Novine na HTV-u kreće početkom ožujka.

"Odabirom Rijeke za snimanje serije mnogima ste pokazali ovaj grad kakvim ga još nisu vidjeli, pa i mnogima od nas, koji smo rođeni ovdje. Ova je serija za promociju Rijeke napravila više od svih promidžbenih spotova", rekao je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel

"Kao što ste vi meni rekli hvala i ja vama želim reći hvala. Ne bi sve bilo tako glatko da je bio neki drugi grad, da nisu bili takvi ljudi. Ono što mogu reći za treću sezonu je da smo išli korak dalje, u neočekivanom smjeru, gdje se mnogi ne bi usudili ići, no mislim da su po toj hrabrosti Novine i poznate u svijetu. A vezano uz ovu premijeru samo mogu reći da smo mi ovdje bili četiri godine i uvijek ćete biti dio naših srca", zaključio je redatelj Dalibor Matanić pozdravljen velikim pljeskom publike.

Podsjetimo, Novine se prikazuju na najgledanijem svjetskom streaming servisu, Netflixu, pa su vizure Rijeke i Kvarnera doprle do milijuna gledatelja širom svijeta.

Nakon prve sezone u kojoj su gledatelji upoznali redakciju Novina i druge u kojoj su pratili predsjedničke izbore, u trećoj, završnoj sezoni serije slijedi konačan rasplet mreže korupcije, zlouporaba pravosudnog sustava i kriminala koja je zahvatila novinarstvo, politiku, državu, ali i cijelo društvo. 

Pored stalnih glavnih glumaca kao što su Branka KatićDragan DespotZdenko JelčićTrpimir JurkićAleksandar Cvjetković i ostali, nove likove glume Daria Lorenci FlatzNadia CvitanovićKrešimir Mikić i mnogi drugi. Poslušajte redatelja:

Matanić: Novine su veliki jazz session, pripremio Albert Petrović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.