Hrvatski radio

Radio Rijeka

Gužve na cestama od ranog jutra - vozite pažljivo i strpljivo!

28.07.2018.

08:09

Autor: Boris Kanazir

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Udarni je turistički vikend i već od jutra gužve su na brojnim značajnim prometnim pravcima. Najveće kolone očekuju se tijekom prijepodneva na cestama prema moru, graničnim prijelazima, u trajektnim lukama... HAK vozače poziva na strpljenje i pojačan oprez.

Vrlo je gust promet već od jutra, očekivano, na autocestama A1, A2, A3, A4, A7 i na Istarskom ipsilonu u smjeru mora. Kilometarske kolone zabilježene su prije 8 sati na naplati Lučko. Na ulazu na autocestu A7, na naplati Rupa, kolona vozila dugačka je oko kilometra. U oba je smjera pojačan promet na Krčkom mostu i kolona je s Krka prema kopnu dugačka oko četiri kilometra.

Gustoća prometa, pa tako i duljina kolona, povećavat će se tijekom jutra, a stanje na cestama iz minute u minutu možete provjeravati na internetskim stranicama Hrvatskog autokluba. Promet je pojačan i na graničnim prijelazima sa Slovenijom, na ulasku u Hrvatsku, čeka se do pola sata. I u trajektnim lukama pojačan je priljev vozila, tako da su moguća odstupanja od plovidbenog reda.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.