Hrvatski radio

Radio Rijeka

Gužve na cestama: usporene vožnje u kilometarskim kolonama

19.08.2017.

15:01

Autor: Tajana Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

I ove subote vrlo je gust promet na cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, na otoku Krku i Krčkome mostu u oba smjera, na cestama u Istri i priobalju, kao i na Jadranskoj magistrali. Povremeno se usporeno vozi na prilazima Crikvenici i Novom Vinodolskom.

Kolona za prelazak Krčkoga mosta prema kopnu proteže se već od Njivica i kreće usporeno, dok je u smjeru prema otoku kolona duga 500 metara. Na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona je duga oko osam kilometara, a dijelom se proteže i na Istarski ipsilon, dok su kod čvora Matulji povremeno se vozi usporeno u oba smjera.

Kod naplatnih postaja na Rupi u smjeru Slovenije kolona je dugačka oko kilometra i pol. Na graničnim prijelazima Pasjak i Rupa za izlaz iz Hrvatske čeka se u kolonama dugačkim oko tri kilometra.

Na moru promet teče nesmetano, a jedino ne vozi katamaranska linija iz Pule preko Maloga Lošinja do Zadra. Informacije o stanju u prometu provjerite i na mrežnim stranicama Hrvatskog autokluba.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.