Hrvatski radio

Radio Rijeka

Gužve u prometu, na Kvarneru u srpnju tri miljuna noćenja

23.07.2016.

12:33

Autor: Marijana Smokvina, Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Četvrti srpanjski vikend obilježavaju gužve na cestama prema moru. Ima i onih koji se, na kraju godišnjega odmora, vraćaju svojim domovima, pa je i prema unutrašnjosti promet sve gušći. Kolone se stvaraju na autocestama, graničnim prijelazima, u trajektnim pristaništima...

Smjene turista nužno uzrokuju i gužve u prometu. Kolone se stvaraju na gotovo svim cestama prema moru - na autocestama A1 i A6, na riječkoj zaobilaznici, Jadranskoj magistrali, Krčkome mostu, graničnim prijelazima, trajektnim pristaništima. Aktualno stanje u prometu možete pratiti na internetskim stranicama Hrvatskoga autokluba.

Više od tri milijuna noćenja ostvareno je u prvih dvadeset dana srpnja na Kvarneru. Dobar trend nastavlja se i dalje, čemu svjedoče i gužve na graničnim prijelazima. Na GP Rupa od ponoći do 11 sati u Hrvatsku je ušlo oko 19 tisuća putnika, dok ih je 10.500 istim putem izašlo. U istom razdoblju preko Pasjaka je u našu zemlju ušlo 22 tisuće, a izašlo 15 tisuća putnika.

Na Rupi je jutros bilo najviše Slovenaca, ali i gostiju iz Njemačke, Poljske i drugih zemalja. Uglavnom odlaze na Krk, u Crikvenicu, Novi Vinodolski. Većina kaže da im se na Kvarneru sviđa, da ovdje nisu prvi put i da će se ponovno vratiti u naš kraj. Zadovoljan gost najbolja je reklama za neko turističko odredište. Poslušajte prilog:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.