Hrvatski radio

Radio Rijeka

Hadžić: "Brodogradilište 3. maj ide kao dvojni subjekt, slažemo se s time!"

03.10.2018.

16:32

Autor: Hina

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: - / -

Budućnost za brodogradilišta Uljanik i 3. maj ipak postoji, ocijenio je Samir Hadžić, član Stožera za obranu Uljanika, nakon sastanka sindikalaca s ministrom gospodarstva Darkom Horvatom. Za problem plaća se nada će biti riješen u idućim danima.

"Brodogradilište 3. maj ide kao dvojni subjekt, slažemo se s time dokle god nije na štetu bilo koga, pa i Uljanika. Za Uljanik postoje druga rješenja na kojima se radi, Danko Končar nije jedino rješenje", rekao je Samir Hadžić novinarima.

"Budućnost, osim one koju su nam do sada prikazivali, postoji. Priključujem se pozivu da Uprava odstupi. Do sada su nas farbali, mislim da je prešlo sve granice i da je dosta", poručio je Hadžić.

U vezi plaća za rujan, Hadžić napominjekako je na sastanku najavljena mogućnost da će se pronaći model za isplatu plaća, ali ga još nemaju. "Neka bude svima jasno, plaće još nisu riješene. Hoće li biti, čuti ćemo kroz sljedeće dane", zaključio je Hadžić.

Objasnio je kako su razgovori o neotkazivanju brodova koji su u izgradnji te razgovori s budućim brodovlasnicima o novim narudžbama "tek u povojima", no budućnost za Uljanik i 3. maj ipak postoji. "To je sukus ili bit koju smo čuli danas od ministra. Nismo prezadovoljni, ali smo zadovoljniji nego kada smo došli", ustvrdio je Hadžić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.