Hrvatski radio

Radio Rijeka

HAK: Pojačan je promet i prema moru i unutrašnjosti, vozi se i u kolonama

16.07.2022.

12:29

Autor: Hina

Očekivano ovog srpanjskog vikenda: gužve na cestama prema moru

Očekivano ovog srpanjskog vikenda: gužve na cestama prema moru

Foto: Emica Elvedji / Pixsell

Pojačan je promet na cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, na pojedinim dionicama vozi se u kolonama, a kolnici su mjestimice mokri i skliski.

Promet je posebice pojačan na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A4 Goričan-Zagreb, A6 Rijeka-Zagreb, A7 Rupa-Rijeka, zagrebačkoj i riječkoj obilaznici, Krčkom mostu, Ličkoj (DC1) i Jadranskoj magistrali (DC8), Istarskom ipsilonu u smjeru graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija, u blizini turističkih središta na obali, u trajektnim lukama i pristaništima te na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom u oba smjera i Bosnom i Hercegovinom i Srbijom na izlasku iz zemlje, javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 12 sati.


Kolnici su mjestimice mokri i skliski. Vozače se upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.


Na A1 između čvorova Lučko i Bosiljevo II u smjeru mora mjestimice se vozi usporeno u kolonama u pokretu uz povremene zastoje, između čvorova Sveti Rok i Zadar II u oba smjera vozi se u koloni u pokretu dugoj oko 10 km uz povremene kratkotrajne zastoje i prekide prometa u tunelima Bristovac i Ledenik, kolone na naplatama Lučko i Demerje u smjeru Zagreba duge su oko kilometar.


Na zagrebačkoj obilaznici (A3) kolona vozila između čvorova Jankomir i Lučko prema A1 i naplati Lučko duga je oko tri kilometra. Na A4 Goričan-Zagreb kolona između naplatne postaje Sv. Helena i čvora Komin u smjeru Zagreba duga je oko kilometar.


Na Istarskom ipsilonu je na čvoru Matulji u smjeru Rijeke kolona duga dva kilometra, kolona prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija duga je oko četiri kilometra, kod tunela Učka u smjeru Rijeke kolona je duga 3,5 km, a kolona je i pred naplatom Lupoglav u smjeru Rijeke. U smjeru kopna na Krčkom mostu (DC102) kolona je gotovo od Njivica, a prema otoku od Križišća.


Trajekti i katamarani plove redovito, no zbog velike gustoće prometa moguća su duža čekanja u trajektnim lukama i pristaništima. 


Izvješće o prometu na stranicama Hrvatskog autokluba pronađite OVDJE.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.