Hrvatski radio

Radio Rijeka

HDZ: Galeb je riječka industrijska baština, a lansirna rampa torpeda nije?

08.07.2019.

12:15

Autor: Albert Petrović

Foto ilustracija: Pixsell

Foto ilustracija: Pixsell

Foto: - / -

Po čemu je Titov Galeb riječka industrijska baština, a Torpedova lansirna rampa to nije, pitaju se u riječkom HDZ-u uoči 19. sjednice Gradskog vijeća na kojoj će vjerojatno biti usvojen prijedlog novog zaduživanja od 44 milijuna kuna za turističku valorizaciju takvih projekata.

Riječ je, kažu o novoj Obersnelovoj spalionici novaca za koju nismo vidjeli ni studiju isplativosti, a koja je uvrštena i u program EPK 2020. HDZ, naravno, prijedlog neće podržati, a nije nedostajalo ni ironičnih tonova.

"Ukoliko cijeli natječaj za obnovu broda Galeb bude u redu i ne bude nikakvih komplikacija, ugovor o početku radova potpisat će se krajem 2019. godine. Predviđeno trajanje radova je 14 mjeseci. Nije teško izračunati da bi gradonačelnikov životni projekt, prijavljen kao dio EPK 2020, mogao biti gotov 2021. godine", izjavio je predsjednik kluba gradskih vijećnika HDZ-a Josip Ostrogović.

Josip Ostrogović, pripremio Albert Petrović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.