Hrvatski radio

Radio Rijeka

HDZ: Nesposobna vlada i nepotrebne parole

22.11.2013.

14:54

Autor: Blanka Uzelac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Vlada ne zna riješiti probleme Hrvatske, čulo se na tribini europarlamentaraca HDZ-a u Rijeci, a iz publike je predloženo da se Europi objasni kako je ustaški pozdrav zapravo - domoljubni.

Ova Vlada nema dovoljno kapaciteta da se nosi s problemima Hrvatske niti zna koristiti sredstva iz Europske unije, čulo se danas na tribini HDZ-a u Rijeci na kojoj su govorili europarlamentarci Dubravka ŠuicaIvana Maletić i Andrej Plenković.

Članovi HDZ-a u publici bili su kritičniji prema aktualnoj Vladi jer kažu da na području ekonomije čini diverziju. Iz publike se čuo i prijedlog da se Europi objasni kako parola Za dom spremni nije ustaška, već domoljubna.

Dubravka Šuica odgovorila je da nema potrebe za takvim parolama. Skrenula je temu na nezaposlenost i činjenicu da je Hrvatska uz Grčku i Španjolsku na dnu zemalja u EU po stopi nezaposlenosti mladih. Hrvatska za dvogodišnje razdoblje dobiva 120 milijuna eura, ali Vlada ne zna što bi s tim novcem, rekla je Šuica.

Na novinarsko pitanje što je s novcem iz EU fondova, Ivana Maletić je rekla da je Hrvatska u europski proračun uplatila 1,4 milijarda kuna, a od dodijeljenih 450 milijuna eura nije uzela ni centa. Smatra da je to zato jer Vlada nije imala pripremljene projekte za korištenje EU fondova. Javlja Blanka Uzelac:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.