Hrvatski radio

Radio Rijeka

HDZ: "Obersnel je morao smijeniti Benca, ovako i on snosi odgovornost!"

20.03.2017.

16:08

Autor: Tajana Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Obersnelov pročelnik Benac morao se izuzeti iz rješavanja predmeta prodaje gradskog stana Hasanu Hasaniju budući da je isti povezan upravljački s tvrtkama u vlasništvu pročelnika Benca", stoji u priopćenju HDZ-ova kandidata za gradonačelnika Rijeke Kristjana Staničića.

"Radi se o školskom primjeru sukoba interesa", tvrdi Kristjan Staničić, komentirajući prodaju gradskog stana direktoru tvrtke u vlasništu supruge pročelnika za upravljanje gradskom imovinom Vladimira Benca.

"Riječka oporba upozoravala je gradonačelnika Obersnela na činjenicu kako je njegova politička i moralna odgovornost zatražiti ostavku pročelnika Benca zbog afere oko uređenja gradskih poslovnih prostora u kojima stoluje tvrtka u vlasništvu Benčeve supruge, no gradonačelnik je učinio upravo suprotno: potvrdio je imenovanje pročelnika Benca. Tim činom, tj. toleriranjem neodgovornog ponašanja svojeg pročelnika, Obersnel je također preuzeo i odgovornost za sve Benčeve postupke", napisao je Kristijan Staničić. 

U priopćenju poziva koalicijske partnere aktualnoga gradonačelnika, a posebice Primorsko-goranski savez, da suradnju uvjetuju smjenom pročelnika Benca. Cijelo priopćenje pročitajte u prilogu:

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.