Hrvatski radio

Radio Rijeka

HDZ osvojio najviše mandata za vijećnička mjesta riječkih mjesnih odbora

14.03.2023.

14:15

Autor: Vedrana Lisica Pavlović

Ilustracija; glasačka kutija

Ilustracija; glasačka kutija

Foto: Sanjin Strukic / Pixsell

Objavljeni su službeni rezultati nedjeljnih izbora za riječke mjesne odbore. Najviše je mandata osvojio HDZ, čak 63 vijećnićka mjesta, dok je SDP-u pripalo 47 mandata. 

U usporedbi s prethodnim izborima, SDP je osvojio 12 mandata manje, a HDZ 10 više nego prije četiri godine. Nakon velikih stranaka, najviše će vijećnika imati nezavisne liste, njih 26, a treća politička stranka je PGS s osvojenih 18 mandata. U vijećima 34 riječka mjesna odbora bit će i vijećnici Mosta, Akcije mladih, Možemo!, Liste za Rijeku, Centra, Unije Kvarnera, IDS-a i HSU-a, objavilo je izborno povjerenstvo.


Predsjednika GO HDZa Rijeke, Josipa Ostrogovića rezultat nije nimalo iznenadio jer kaže, u kontaktu je s građanima i oni znaju da kad su u pitanu projekti, koga trebaju podržati.


Na pitanje je li ovaj rezultat i neki pokazatelj za buduće lokalne izbore, Ostrogović odgovara kako se vidi uzlazni trend HDZ-a u Rijeci, koji jednim dijelom mogu zahvaliti svim državnim ulaganjima u Rijeku, te kako su, iako se često suprotno tvrdi, otvoreni uvijek za suradnju s nezavisnima.


Nije zanemariv ni pokazatelj kako su treći pobjednici izbora za vijeća mjesnih odbora nezavisne opcije, što dovoljno govori u prilog tome da su se ljudi možda i umorili od ustaljenih političkih opcija.

Mjesni odbori izbori, Rijeka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.