Hrvatski radio

Radio Rijeka

HDZ-ovi vijećnici: Sjednica Gradskoga vijeća je farsa!

01.10.2018.

13:29

Autor: Lea Domijan Fišter

Foto: Lea Domijan Fišter / Radio Rijeka

Foto: Lea Domijan Fišter / Radio Rijeka

Foto: - / -

HDZ-ovi vijećnici u riječkome Gradskom vijeću su danas s konferencije za novinare pozvali gradonačelnika Vojka Obersnela neka konačno pokaže ima li većinu u Gradskome vijeću te ga upitali dokle će glasove osiguravati političkom trgovinom.

Sjednicu Gradskoga vijeća nazvali su farsom te najavili da neće sudjelovati u radu Vijeća dok ne vide da postoji većina te da su spremni za nove izbore.

Novim izborima bi morao prethoditi opoziv predsjednika Gradskog vijeća Andreja Porpata koga smatraju odgovornim za nered na sjednici te neprimjerene tremine poput onog subotnjeg u 19 sati. Zgroženi su prozivkama na svoj račun, zbog prisustvovanja na skupu o prevenciji raka, što su ga predsjednik riječkog SDP-a Vojko Braut i zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović nazvali predizbornim skupom Dubravke Šuice.

Josip Ostrogović je iznio mišljenje o Vojku Brautu, Marku Filipoviću i Vojku Obersnelu, a Ivona Milinović o gradonačelnikovom planu pokrića akumuliranog duga:

Foto: Lea Domijan Fišter / Radio Rijeka

Foto: Lea Domijan Fišter / Radio Rijeka

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.