Hrvatski radio

Radio Rijeka

HDZ PGŽ podnio kaznenu prijavu protiv 11 odgovornih za stanje u Ekoplusu

27.10.2020.

12:35

Autor: Vladimir Jurić

Dinko Beaković: institucije moraju reagirati (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Dinko Beaković: institucije moraju reagirati (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Foto: - / -

Primorsko-goranski HDZ podnio je kaznenu prijavu protiv 11 odgovornih za loše stanje u tvrtki Ekoplus koja upravlja Centrom za zbrinjavanje otpada Marišćina. Sada institucije moraju reagirati, ističu iz HDZ-a.

Među prijavljenima su primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, direktorica riječke Čistoće Jasna Kukuljan, načelnica Općine Viškovo Sonja Udović te vodeći ljudi tvrtke Ekoplus.

Županijski vijećnik HDZ-a Damir Dumančić istaknuo je da su novim poskupljenjem zbrinjavanja otpada oštećeni svi stanovnici Primorsko-goranske županije, a posebno stanovnici grada Rijeke koja sa 60 posto otpada puni županijski Centar za zbrinjavanje otpada na Marišćini.

Što se tiče plinova koji se spaljuju na bakljama u centru Marišćina, oni bi se mogli iskoristiti za proizvodnju električne energije koja bi bila i više nego dovoljna za potrebe centra, čime bi se uštedjelo 30 posto njegovih godišnjih troškova.

Predsjednik kluba vijećnika HDZ-a u Županijskoj skupštini PGŽ-a Dinko Beaković naglasio je da, nakon što je podnio kaznenu prijavu sa svim relevantnim dokumentima, sada je na institucijama da reagiraju po prijavi.

Poslušajte što su na konferenciji za novinare rekli županijski vijećnici HDZ-a Dinko Beaković i Damir Dumančić:

HDZ o problematičnom poslovanju, pripremio Vladimir Jurić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.