Hrvatski radio

Radio Rijeka

HDZ predstavio svoje zamisli o strategiji za razvoj sporta u Rijeci

25.01.2018.

13:22

Autor: Blanka Uzelac

Foto: Blanka Uzelac / HRT - Radio Rijeka

Foto: Blanka Uzelac / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Pri izradi strategije razvoja sporta u Gradu Rijeci, HDZ će inzistirati na četiri glavna cilja: promicanju i dostupnosti sporta djeci i mladima, razvijanju rekreativnih zona, izradi samoodrživog sustava rada klubova te poboljšanju infrastrukture za sport u vrtićima i školama.

O strategiji razvoja sporta uskoro će raspravljati Gradsko vijeće, a HDZ želi biti konstruktivna oporba gradonačelniku Obersnelu. Pohvalili su i veće proračunsko izdvajanje za sport u ovoj i sljedećoj godini. HDZ je pozvao se zainteresirane da se uključe u javnu raspravu o strategiji kad bude stavljena u e-savjetovanje.

"Mi ćemo se zalagati da navedeno ne bude samo slovo na papiru kako to obično biva sa strategijama, nego da se do 2025. godine to uistinu i realizira. Nadamo se da će se i ostale političke stranke svojim konstruktivnim prijedlozima uključiti kad bude javno savjetovanje i rasprava u Gradskome vijeću", rekao je član Odbora za sport i tehničku kulturu Gradskog vijeća Grada Rijeke Josip UkalovićPoslušajte izjavu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.