Hrvatski radio

Radio Rijeka

HDZ prozvao župana za nepotizam, on uzvratio da počiste pred svojim vratima

21.09.2017.

18:10

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Županijski vijećnici uglavnom složni, no kod točke o radu župana u prvih šest mjeseci malo je zapelo. HDZ, kaže Dinko Beaković, ponuđena obrazloženja ne može prihvatiti i proziva župana za autokratsko upravljanje i toleriranje nepotizma.

Uoči Županijske skupštine, potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina osvrnuo se na posljednja zbivanja u stranci, rekavši da ne krije kako u SDP-u ima problema: "Ali ovi koji se bave destrukcijom nisu rješenje tih problema. Rekao sam da se uhvate posla. Toliku energiju i pljuvanje nisam davno vidio. Da je usmjereno u borbu za ideje socijaldemokracije ili za obračun s političkim protivnicima koliko je energije upotrijebljeno za obračun sa svojim kolegama u stranci... Sram ih može biti!", komentirao je Komadina.

"Mislimo da je župan dozvolio jako puno nepotizma, a toga nema u izvještaju; da upravlja autokratski, pogotovo u županijskim ustanovama, gdje su njegovi bliski suradnici zaposlili svašta, od djece nadalje", rekao je Dinko Beaković.

Župan Zlatko Komadina odgovara HDZ-u da počisti pred svojim vratima. "Oni će dijeliti lekcije o nepotizmu i zapošljavanju..! Pogledajte državna poduzeća - inflacija državnih tajnika, pomoćnika ministara, raznih agencija… Prema tome, zadnji su koji mogu dijeliti lekcije o nepotizmu. Ja se nepotizmom ne bavim, a ako ga nađemo, onda ćemo ga i iskorijeniti", kaže Komadina.

S aktualnog sata

Na aktualnom satu bile su aktualne kiše i poplave, koje su napravile dosta štete u nekim dijelovima PGŽ-a. Dakako da će Županija pomoći, ali se Županiji svi moraju javiti. "Treba prikupiti sve podatke, popisati štete i onda donijeti konačnu odluku", rekao je župan.

Što se tiče završetka radova na gradnji ceste od čvora Rujevica do čvora Pogled na Viškovu, župan je vrlo jasan: od Hrvatskih cesta zatražio je raskid ugovora s "Hidroelektrom" i uvođenje novog izvođača jer su rokovi nemilice probijeni. S današnje sjednice Županijske skupštine najbitnije detalje probrao je Josip Krmpotić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.