Hrvatski radio

Radio Rijeka

HDZ Rijeka: svoj djeci i svim vrtićima jednaka prava

25.09.2017.

13:41

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Radni tjedan u Gradskoj organizaciji HDZ-a Rijeke počeo je osvrtom na prošlotjednu sjednicu Gradskog vijeća, odnosno rad riječkoga gradonačelnika. Najprije o dječjim vrtićima, a onda i o komunalnim društvima.

Najprije o vrtićima: sva bi djeca i svi ljudi trebali imati jednaka prava, a ako je tome tako onda bi i vlasnici privatnih vrtića trebali igrati ravnopravnu utakmicu s ostatkom. Josip Ostrogović istaknuo je da bi svi vrtići koji osiguravaju odgovarajuće kapacitete i standard kvalitete, bez obzira na strukturu vlasništva, trebali u idućoj pedagoškoj godini imati osigurane jednake subvencije, a za roditelje jednake troškove. 

Gradonačelnik Vojko Obersnel lani je bio žestoko protiv, a sad je objeručke prihvatio poludnevnih 750 i 1.015 cjelodnevnih kuna subvencije. Eto, mijenja se nešto, komentirali su u HDZ-u.

Nešto se baš i ne mijenja pa je po oprobanoj shemi rad osam komunalaca stavljen u jedno izvješće, a u tome ni analitike, ni planova, ni odgovora na brojna pitanja - recimo koliko nas košta Ri stan. Zato Ivona Milinović tvrdi da gradonačelnik očigledno misli da je jedino što građani moraju znati o tim komunalnim društvima da će im povisiti račune iz godine u godinu.

Pita Milinović, u ime riječkog HDZ-a, što to skriva riječki gradoančelnik i zbog čega se boji detaljne rasprave o poslovanju komunalnih društava u vlasništvu Grada Rijeke. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.