Hrvatski radio

Radio Rijeka

HDZ traži opoziv predsjednika Županijske skupštine Erika Fabijanića

05.10.2018.

15:55

Autor: Blanka Uzelac

Foto: Blanka Uzelac / HRT - Radio Rijeka

Foto: Blanka Uzelac / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Klub vijećnika HDZ-a Primorsko-goranske županije podnijet će zahtjev za opozivom predsjednika Županijske skupštine Erika Fabijanića, a potpisat će ga i ostali oporbeni vijećnici, rekao je predsjednik kluba vijećnika HDZ-a Dinko Beaković.

Nabrojao je za što ga konkretno terete - od namještenih natječaja, problema rada Marišćine, neriješene alohtone divljači te vrijeđanja vijećnika da se izražavaju fašistički. 

U HDZ-u su prozvali i zamjenika župana Petra Mamulu zbog izjave da je "Gomirje srpsko mjesto u 'ajmo reći Republici Hrvatskoj" i od njega traže da se ispriča svim građanima PGŽ-a. Od Županije traže da se ne odriče Marišćine dok se stanje u tome županijskom Centru za zbrinjavanje otpada ne riješi.

O opozivu predsjednika Županijske skupštine govorio je predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a Dinko Beaković, dok je vijećnik Lovorko Gržac novinarima pustio ton Petra Mamule zbog kojeg od njega traže objašnjenje i ispriku - poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.