Hrvatski radio

Radio Rijeka

HDZ: "Završena Obersnelova vladavina u maniri sjevernokorejskog diktatora!"

21.06.2017.

12:58

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jučerašnja konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća bila je festival demokracije. Mi ni s kim ne idemo u koaliciju i učinit ćemo sve za demokratizaciju rada Gradskog vijeća jer gradonačelnik ne može biti apsolutni vladar. Promjene su na vidiku, čulo se na konferenciji za novinare HDZ-a u Rijeci.

Promjene su odraz snaga i onoga što su građani željeli. Mi smo podržali prihvatljiviju opciju, a i u budućnosti ćemo podržati sve što je u interesu razvoja Rijeke, bez obzira na to tko je predlagač. Vremena nemamo previše, posla je puno, treba mijenjati Poslovnik kako bi Gradsko vijeće bilo korektiv gradonačelniku, rekao je Kristjan Staničić.

"Od njega očekujemo konstruktivnost, očekujemo da svoj rad temelji na projektima koji će biti ključni za grad i, naravno, očekujemo rezultate koji trebaju uslijediti vrlo brzo", dodao je Staničić.

Volja i svjetonazor naših birača bit će nam najbitniji. Hvalimo se otvorenošću i tolerancijom pa onda to i pokažimo, dosta je samovolje i korupcije, valjda je to jasno i gradonačelniku, rekla je Ivona Milinović.

"Moć, apsolutna moć, apsolutno korumpira, čemu smo svjedočili posljednjih 20 i više godina. Više u Rijeci nitko nema apsolutnu moć, nijedna politička opcija, i gospodin Obersnel će se tome morati prilagoditi i naučiti biti parlamentaran, i to će biti na dobrobit svih građana. Dakle, Obersnelova vladavina u maniri sjevernokorejskih diktatora jučer je zauvijek završena", rekla je Milinović.

Surađujmo, nema više jednoumlja - krenimo u bolju budućnost svih Riječana, zaključili su novi HDZ-ovi članovi Gradskoga vijeća Grada Rijeke. Javlja Josip Krmpotić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.