Hrvatski radio

Radio Rijeka

HDZ: Zbog putovanja Udruge Gomirje u Čačak tražimo ostavku Petra Mamule!

17.10.2018.

12:26

Autor: Tajana Petrović Čemeljić

Dinko Beaković i Lovorko Gržac (Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka)

Dinko Beaković i Lovorko Gržac (Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Županijski vijećnici HDZ-a Dinko Beaković i Lovorko Gržac ponovno su se na konferenciji za novinare u Rijeci osvrnuli na putovanje Udruge Gomirje 1599. te službeni put zamjenika župana Petra Mamule u kolovozu u Čačak, u sklopu kojeg su posjetili i festival trube u Guči.

Lovorko Gržac smatra da je nedopustivo da Primorsko-goranska županija plati 15 tisuća kuna put udruzi iz Gomirja te sve troškove službenog putovanja Petru Mamuli, kako bi o trošku stanovnika PGŽ-a boravili na, kako su rekli, "četničkom derneku".

Od župana Zlatka Komadine Gržac traži da se očituje po tom pitanju, dok od zamjenika župana Mamule ne traži ispriku nego ostavku, jer je kao dužnosnik Županije, smatra Gržac, odmah morao napustiti Guču kada je vidio da se tamo maše zastavama pod kojima su četnici ušli u Vukovar.

Ovo je sramota za sve poštene Srbe, stanovnike Primorsko-goranske županije, rekao je Gržac. Novinarima su tijekom konferencije za novinare prikazane videosnimke s Festivala trube u Gući, kao i snimka na kojoj se vidi kako Dijana Trbović iz Udruge Gomirje pleše kolo s muškarcima koji na glavi nose šajkače.

Povod današnjem istupu riječkih HDZ-ovaca je redovita konferencija za novinare župana Komadine održana u ponedjeljak, na kojoj je zamjenik župana Petar Mamula stavio točku na svoju izjavu o tome "da je Gomirje malo srpsko selo u 'ajmo reći Hrvatskoj", naglasio je Dinko Beaković.

Poslušajte što je Lovorko Gržac poručio Zlatku Komadini i Petru Mamuli:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.