Hrvatski radio

Radio Rijeka

HEP-ova punionica za električna vozila otvorena na parkiralištu Gomila

07.04.2017.

10:59

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nova punionica za električne automobile puštena je u rad na parkiralištu Gomila u središtu Rijeke. Korištenje je trenutno besplatno, a ovo je druga ELEN punionica za električna vozila koju je Hrvatska elektroprivreda postavila u Rijeci.

Druga riječka HEP-ova ELEN punionica postavljena je na parkiralištu Gomila. Baš kao i na prvoj, otvorenoj u veljači na Delti, istovremeno se mogu puniti dva vozila, s načinom punjenja AC mod3 tipe2. Vrijeme punjenja je, ovisno o automobilu i stanju baterija, između jednoga i četiri sata. Korištenje punionica zasad je besplatno, ali vlasnici vozila trebaju imati RFID identifikacijsku karticu, koju mogu zatražiti mejlom na elen@hep.hr.

Hrvatska elektroprivreda je s Gradom Rijekom sklopila Sporazum o suradnji na razvojnom projektu HEP-a za izgradnju infrastrukture za punjenje električnih vozila, na temelju kojeg je nabavio i ugradio punionice, uz tehničku podršku Elektroprimorja Rijeka. Dosad je HEP u Hrvatskoj postavio i pustio u pogon 36 javnih ELEN punionica u suradnji s gradovima i zainteresiranim partnerima. Uskoro će proraditi i one u Novom Vinodolskom, Pagu, Gospiću, Otočcu i nizu drugih mjesta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.