Hrvatski radio

Radio Rijeka

Hidroavioni ECA još ne lete, ponovno u zraku krajem tjedna?

17.08.2016.

17:33

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Letovi hidroaviona na obalnim linijama nastavit će se krajem tjedna, najavio je izvršni direktor zrakoplovne tvrtke European Coastal Airlines Klaus Dieter Martin. Hidroavioni su prizemljeni 13. kolovoza, jer je nadležna inspekcija utvrdila nedostatke na njima.

"Nastavak rada, odnosno ponovni početak letova očekujemo krajem ovog tjedna. Svi letovi do petka su otkazani", navodi Klaus Dieter Martin u priopćenju. Za sada su letovi zaustavljeni, kao što je, kako je naveo, "i naš AOC (Airline Operator Certificate) na čekanju."

Izvijestio je da je njegov tim prikupio i predao traženu dokumentaciju, koju nadležna institucija sada provjerava.
Navodi i kako je njegova tvrtka angažirala "eksterni tim stručnjaka" koji će pomoći "u što bržem rješavanju novonastale situacije" te naglašava da su među njima i "oni s preko 25 godina iskustva rada" s hidroavionima Twin Otterima.

Dieter Martin u današnjem priopćenju naglašava kako je njegov tim uložio veliki trud da se "ukloni i najmanja sumnja u sigurnost poslovanja" te aviokomapnije te se ispričao putnicima i naglasio da ih djelatnici ECA-e kontaktiraju radi povrata novca za rezervirana putovanja.

Zrakoplovi tvrtke European Coastal Airlines, čije je sjedište u Splitu, letovima povezuju mjesta na obali i otocima. Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo priopćila je 13. kolovoza da je temeljem inspekcije, obavljene od 10. do 12. kolovoza 2016. u tvrtki ECA, "zbog utvrđenih nedostataka poduzela mjere za osiguravanje primjene propisa koje uključuju i privremeno prizemljenje zrakoplova".

Mediji su nedavno objavili da je ugožena sigurnost putnika zbog lošega održavanja zrakoplova tvrtke ECA, na što je tvrtka reagirala tvrdnjom da se radi o lažnim informacijama bivših zaposlenika. Zbog čega su hidroavioni prizemljeni te kada će ponovno poletjeti, istražio je Davor Marić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.