Hrvatski radio

Radio Rijeka

Histria Aromatica - park s aromatičnim biljem, maslinicima i vinogradima

15.04.2017.

12:55

Autor: Edi Kišić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Uređene šetnice kroz plantaže i vrtove, više od 300 vrsta autohtonoga aromatičnoga, začinskoga i ljekovitoga bilja te maslinici i vinogradi prostiru se na više od 20 hektara jedinstvenoga parka u kojem su ekologija, tradicija, edukacija i održivi razvoj osnovne postavke bogatoga programa.

To je Histria Aromatica. Smješten nedaleko Bala u Istri u idiličnom ambijentu, iz parka pogled puca na Rovinj, istarsku obalu i brijunsko otočje, Vodnjan, pa sve do obronaka Učke.

Kroz tu "ljekovitu" prirodu za duh i tijelo, proveo nas je vlasnik Histrije Aromatice Boris Filipaj, koji je polaznicima programa za sakupljače, proizvođače i prerađivače ljekovitoga, aromatičnoga i začinskoga bilja Programa Plus u Rijeci održao stručno i zanimljivo predavanje.

Poslušajte priče zabilježene u parku Histria Aromatica, u Pižanovcu nedaleko Bala u Istri, koje je za emisiju Valovi na valovima snimio Eduard Kišić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.