Hrvatski radio

Radio Rijeka

14:01 / 13.07.2016.

Autor: Hina

Hitna helikopterska služba prevezla 100. pacijenta

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Helikopterski tim za hitni medicinski prijevoz Hrvatskog ratnog zrakoplovstva prevezao je u srijedu 100. pacijenta, priopćeno je iz MORH-a. Rano ujutro posada stacionirana na Krku s Raba do Zračne luke Rijeka prevezla je tri pacijenta.

Posada Eskadrile višenamjenskih helikoptera 91. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a u srijedu je prevezla 100. pacijenta. Rano ujutro posada helikoptera Mi-171Sh stacionirana na Krku prevezla je tri pacijenta, od kojih i jednu austrijsku državljanku, s otoka Raba do Zračne luke Rijeka, gdje su pacijenti predani na daljnju medicinsku skrb timu za hitnu medicinu. 

Od 1. svibnja 2016. u Zračnoj luci Rijeka na otoku Krku u 24-satnom dežurstvu stacioniran je helikopter HRZ i PZO-a za hitan zračni medicinski prijevoz. Sporazumom o suradnji u provedbi hitnog zračnog medicinskog prijevoza u Republici Hrvatskoj, uz već postojeću lokaciju u vojarni Knez Trpimir u Divuljama u Splitu, uvedena je lokacija na otoku Krku na kojoj do kraja Sporazuma, odnosno do kraja ove godine dežura helikopter s posadom i  medicinskim timom.

Time se stanovništvu i gostima Primorsko-goranske, Istarske, Ličko-senjske i dijela Zadarske županije, u slučaju indikacija za hitan zračni medicinski prijevoz, osigurava brže medicinsko zbrinjavanje, navodi se u priopćenju Ministarstva obrane.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.