Hrvatski radio

Radio Rijeka

Hitna helikopterska služba stoti put letjela s Krka ove godine

19.06.2017.

16:29

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Letom s Raba do Rijeke, posada helikoptera iz sastava Eskadrile višenamjenskih helikoptera 91. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a stacionirane na otoku Krku danas je, zajedno s medicinskim timom Oružanih snaga, uspješno izvršila svoju stotu zadaću hitnog zračnog medicinskog prijevoza ove godine.

Iz MORH-a su priopćili da je brzom intervencijom posada helikoptera s otoka Raba, do helidroma Delta u Rijeci, prevezla jednog hrvatskog državljana stradalog u prometnoj nesreći te njemačku državljanku koja je doživjela nesreću na plaži.

U nepunih sedam mjeseci ove godine timovi hitnog zračnog medicinskog prijevoza, koji su u 24-satnom dežurstvu stacionirani u Zračnoj luci Rijeka na Krku, prevezli su 119 osoba te na taj način stanovništvu i gostima Primorsko-goranske, Istarske, Ličko-senjske i dijela Zadarske županije osigurali brže medicinsko zbrinjavanje, napominju u Ministarstvu obrane.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.