Hrvatski radio

Radio Rijeka

HNS i UEFA o sigurnosti na stadionima iza zatvorenih vrata

23.06.2015.

13:28

Autor: Lea Domijan Fišter

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Opatiji je u tijeku dvodnevna konferencija o sigurnosti i zaštiti na nogometnim stadionima. Novinarima nije dozvoljen ulazak na skup koji je organizirao Hrvatski nogometni savez u suradnji s UEFA-om i Nacionalnim odborom za borbu protiv nasilja u sportu.

Dobrodošlica - izuzev novinarima (Foto: Lea Domijan Fišter / Radio Rijeka)

Na konferenciji u Opatiji raspravlja se o UEFA-inoj filozofiji sigurnosti, zaštiti, uslugama i strategiji isključenja te kontekstima incidenata u nogometu Europe i Hrvatske. Bit će danas i sutra riječi i o HNS-ovim disciplinskim mjerama te akcijskom planu za borbu protiv nasilja u sportu i sportskim terenima.

Član izvršnog odbora UEFA-e i predsjednik HNS-a Davor Šuker komentirao je kukasti križ na Poljudu: zbog nekoliko kriminalaca Hrvatska je osramoćena u cijelom svijetu. Podsjetio je na zajedničku želju da se nakon utakmica raspravlja samo o nogometu te da stadioni ne smiju biti mjesta mržnje.

I ova je konferencija jedna od mjera za sprječavanje nasilja na stadionima, istaknuo je Šuker prije početka opatijskoga skupa, na koji je predstavnicima medija ulaz zabranjen. Poslušajte što je Davor Šuker rekao uoči konferencije u Opatiji:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.