Hrvatski radio

Radio Rijeka

Hoće li bivša ambulanta u Delnicama uskoro postati luksuzan hotel?

22.07.2021.

11:42

Autor: Nenad Lučić

Foto: Nenad Lučić/ HRT- Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić/ HRT- Radio Rijeka

Foto: - / -

Dulje od dva desetljeća objekt bivše ambulante u Delnicama bio je prepušten propadanju, a nadu kako bi se situacija mogla promijeniti lani je potaknulo zanimanje inozemnog ulagača da na toj lokaciji počne gradnju sportskog hotela.

S obzirom da hotel ima veću površinu od nekadašnje zdravstvene ustanove osim njezinog rušenja, najavljeno je i širenje građevinske površine na jednu zemljišnu česticu u sklopu susjedne Park-šume Japlenški vrh.

Problem je isprva izgledao lako rješiv, no iako je prošlo više od godinu dana od prvih kontakata Grada Delnica i ulagača, dvojbe oko statusa spomenute šumske čestice još uvijek nisu otklonile nadležne državne institucije.

Bivše Ministarstvo imovine je od Ministarstva poljoprivrede zatražilo očitovanje o tome, nalazi li se spomenuta čestica u šumsko-privrednoj osnovi ili ne? Nakon svega, konačni odgovor još nije stigao do Grada Delnica, a od toga ovisi i način na koji bi lokalna samouprava mogla doći do te, zasad sporne, čestice i tako bila u situaciji omogućiti investitoru da krene s daljnjom realizacijom projekta. 

Dopisivanje između njih se oduljilo, pa u Delnicama već pomalo strahuju da zainteresirani ulagač ne promijeni mišljenje. Što o svemu kaže delnička gradonačelnica Katarina Mihelčić poslušajte u nastavku:

Delnice, budući hotel, pripremio Nenad Lučić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.