Hrvatski radio

Radio Rijeka

Hoće li brod od Rijeke do Dubrovnika ponovno ploviti već ovoga ljeta?

23.01.2017.

16:40

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zimsko je razdoblje vrijeme kada treba početi razmišljati o pripremama svih segmenata za iduću ljetnu sezonu. Jedna od aktualnih prometnih tema vezana je uz pitanje povratka dužobalne brodske linije između Rijeke i Dubrovnika.

Možemo li se nadati da brodovi na toj ruti iznova zaplove već ovoga ljeta? Ministar pomorstva prometa i infrastrukture Oleg Butković, koji danas boravi u Gorskome kotaru, na to pitanje ne može dati konkretan odgovor. Pojašnjava da je Vlada dužobalnu liniju od Rijeke do Dubrovnika, ukinutu prije nekoliko godina, vratila na popis od 54 linije.

Agencija za obalni i linijski prijevoz uskoro će raspisati natječaj, kaže Butković, a onda treba vidjeti s koliko bi novca u financiranju trebala sudjelovati i država. "Smatram da je to dobra linija. Ona je najviše u funkciji turizma i tražimo model da to i zaživi", rekao je ministar Oleg Butković. Poslušajte izjavu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.