Hrvatski radio

Radio Rijeka

Hoće li novi ugovor o najmu noćnog kluba oštetiti proračun Delnica?

14.02.2022.

16:44

Autor: Nenad Lučić

Najveći goranski noćni klub - prijepori oko iznosa najamnine

Najveći goranski noćni klub - prijepori oko iznosa najamnine

Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka

Hoće li davanjem u petogodišnji najam najvećeg noćnog kuba na području Delnica gradski proračun biti oštećen za 270 tisuća kuna, pitanje je koje su tijekom obraćanja novinarima potaknuli delnički poduzetnik Bruno Orešković i županijski vijećnik platforme KIGO Leo Pavela.

Prema Oreškovićevim riječima, on je za spomenuti prostor, umjesto prihvaćenih tri, mjesečno bio spreman plaćati čak 7,5 tisuća kuna, no njegova je prijava izostala zbog netransparentne objave natječaja. 


Da se načinom natječajne objave trebalo privući više od jednog ponuditelja te postići veću financijsku korist za Grad Delnice, na konferenciji za novinare održanoj u ponedjeljak složili su se čelnici delničkog HDZ-a i SDP-a Ivana Pečnik Kastner i Igor Pleše, najavljujući kako će od izvršne vlasti Grada tražiti dodatna pojašnjenja. 


Ne bude li natječaj gradskog poduzeća Risnjak poništen, županijski vijećnik Leo Pavela najavljuje aktiviranje dodatnih pravnih mehanizama. Tvrdi da odvjetnici s kojima je razgovarao misle da je u moguće aktivirati kaznenu prijavu, jer postoji niz stvari koje ukazuju na kršenje načela transparentnosti. Naime, osnovna svrha natječaja trebala bi biti da on bude što je moguće transparentniji. 


"Zbog toga ću se osobno pobrinuti da se, ako natječaj ne bude poništen, krivična prijava stavi u funkciju", rekao je Pavela.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.