Hrvatski radio

Radio Rijeka

Hoće li otvorenje Rijeka EPK popuniti riječke smještajne kapacitete?

24.01.2020.

13:09

Autor: Nina Deranja / HRT Radio Rijeka

Zastave Riječkog karnevala i Rijeke EPK 2020 (Foto ilustracija: Pixsell)

Zastave Riječkog karnevala i Rijeke EPK 2020 (Foto ilustracija: Pixsell)

Foto: - / -

Za tjedan dana Rijeka postaje Europska prijestolnica kulture, najavljeno je spektakularno otvorenje programa, a interesa za prvi riječki EPK vikend svjesni su pružaoci smještaja u gradu jer su već nekoliko tjedana rezervirani svi kreveti, sobe i apartmani.

Andrej Kušeta, voditelj jedinog brod-hostela na Mediteranu, botela Marina, potvrdio nam je ogroman interes gostiju iz Hrvatske i regije. "Za samo otvorenje, dane prije i nakon traži se soba više. U odnosu na vikende siječnja, razlika je velika jer su kapaciteti popunjeni. Svi riječki smještajni objekti bit će popunjeni što se inače događa samo za vrijeme Karnevala", rekao je Kušeta.

"Ovo je inače turistički najslabilji dio godine tako da nam je dobro došlo to što je otvorenje baš u veljači. U ožujku se, također, očekuje povećani interes i to je usko vezano s riječkom titulom Europske prijestolnice kulture", zaključio je Kušeta. Poslušajte izjavu:

Andrej Kušeta: Traži se soba više, pripremila Nina Deranja

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.