Hrvatski radio

Radio Rijeka

15:49 / 09.06.2017.

Autor: Blanka Uzelac

Hoće li se politička trgovina HNS-a odraziti na gradove, općine i županije?

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Raskol Hrvatske narodne stranke osjeća se i na regionalnoj razini, u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji. U HNS-u više nema jedinstvenog stava ni u javnosti. Članovi stranke razišli su se kao rakova djeca.

Nada Turina Đurić koja je, između ostalog, obnašala dužnost predsjednice HNS-a Primorsko-goranske županije, danas će biti izbačena iz stranke jer je, kao saborska zastupnica, protiv koaliranja s HDZ-om. Bivši rektor riječkog Sveučilišta i HNS-ovac Pero Lučin više nema namjeru ostati u HNS-u ni se baviti politikom u bilo kojoj stranci.

Jedan od doajena nacionalnog HNS-a Miljenko Dorić, nekadašnji saborski zastupnik te stranke, pozdravlja suradnju HNS-a i HDZ-a na nacionalnoj razini. Predsjednik riječkog HNS-a Juraj Bukša zasad ne želi govoriti javno, a Marko Boras Mandić, koji je isključen iz stranke, osnovat će novu, regionalnu.

Hoće li se politička trgovina s nacionalne spustiti i na lokalnu razinu, u formiranju općinskih i gradskih vijeća te Županijske skupštine, radi sastavljanja većine, doznat ćemo uskoro. Poslušajte prilog Blanke Uzelac:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.