Hrvatski radio

Radio Rijeka

Hoće li tanker Santiago iz Pule u Rijeku? Za sada ne

05.12.2019.

15:46

Autor: Neva Funčić

Foto: Duško Marušić / Pixsell

Foto: Duško Marušić / Pixsell

Foto: - / -

Trgovački sud u Pazinu ukinuo je jučerašnju odluku Odbora vjerovnika Uljanik brodogradilišta u stečaju po kojoj je tanker Santiago ovih dana trebao stići u Rijeku. Iz riječkog 3. maja u Pulu je u četvrtak otputovao tim zadužen za pripremu tegljenja, ali je sud zaustavio dogovor.

Naime, dva su škvera došla do kompromisnog rješenja oko pitanja plaćanja troškova vezarina i skladištenja za brod što je trebalo omogućiti da poluzavršeni tanker bude otegljen u Rijeku. 

Podsjetimo, nakon što je otvoren stečaj u Uljanik brodogradilištu, stečajni upravitelj Loris Rak je, pozivajući se na svoje zakonske obaveze, prema cjeniku iz ranijih godina izračunao da 3. maj, za svaki mjesec, samo za vez mora platiti gotovo 140.000 kuna te još dodatno za skladištenje opreme, tako da se iznos duga trenutno penje na više od milijun kuna.

Predsjednik nadzornog odbora 3. maja Juraj Šoljić potvrdio nam je kako se u četvrtak ili petak očekuje potpisivanje ugovora o rješenju ovog spora i tegalj broda u Rijeku, no Trgovački sud u Pazinu je zaustavio dogovor. Poslušajte izjavu:

Šoljić: Rade se pripremne radnje, pripremila Neva Funčić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.