Hrvatski radio

Radio Rijeka

Hoće li vjerovnici Diokija spasiti Dinu?

10.10.2013.

08:47

Autor: Olga Mandić / T. Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Za provedbu predstečajne nagodbe za omišaljsku Dinu od presudne je važnosti da na nagodbu pristanu i vjerovnici Diokija. Ročište je zakazano za danas u 13 sati na Zagrebačkom velesajmu.

Sve su manji izgledi da će se ostvariti plan tvrtke Crodux plin, vlasnika Ivana Čermaka, o pokretanju proizvodnje u Dini i dijelu pogona Diokija u Zagrebu. U današnjem je razgovoru povjerenik predstečajne nagodbe za obje tvrtke Mladen Janiška ostao suzdržan jer je očigledno kako vjerovnici nisu pokazali spremnost da ispune uvjete koje je postavio.

Ne izglasa li se plan, obje tvrtke završit će u stečaju, no ni u tom slučaju nije nemoguće oživjeti proizvodnju uz pomoć strateških partnera.

Ključni igrač za nagodbu je Hypo banka. Kako neslužbeno doznajemo, banka je spremna odreći se tražbine ukoliko prije ročišta u banku stigne pismo o namjeri države da otkupi zemljište za LNG terminal u Omišlju. O tome kakvi su izgledi da nagodba uspije, više Olga Mandić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.