Hrvatski radio

Radio Rijeka

Hod za slobodu: Probleme ove zemlje neće riješiti onemogućavanje prava žena!

23.06.2022.

14:21

Autor: Radio Rijeka

Hod za slobodu ponovno u Rijeci

Hod za slobodu ponovno u Rijeci

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Moje tijelo, moj izbor! Inicijativa "Građanke i građani Rijeke" ovog petka organizira mirno prosvjedno okupljanje Hod za slobodu s početkom u 19 sati na Jadranskome trgu. Organizirat će se i aktivističke radionice od 19 sati i 30 minuta na Kontu.

Najavljuju kako će ponovno javno poručiti da je Rijeka za slobodu izbora i poštivanje ljudskih prava u najširem smislu, kao i skupno zahtijevati dostojanstven život u zemlji koja na izuzetno maliciozne načine ta prava ili opstruira ili se njima bavi radi vlastitog interesa i kroz koruptivna djelovanja. 

Prije svega, riječ je o zahtijevanju prava na donošenje odluka o vlastitom tijelu i imanju djece.

Građanke i građani Rijeke

Iz Inicijative dodaju da možemo i moramo tražiti zemlju koja poštuje prava svakog od nas i osigurava da se ta prava i uživaju, a da se svako protuzakonito postupanje sankcionira. Život je mnogo više od pukog preživljavanja.


Jedan od načina borbe je i otpor. Otpor je odmor, a odmor je sloboda. Stoga iz Inicijative pozivaju okupljene da se pridruže nastavku ovogodišnjeg Hoda za slobodu te aktivističkim radionicama koje će se održati na Kontu.


Ruta Hoda bit će od Jadranskog trga do Konta.

povorka Hod za slobodu

povorka Hod za slobodu

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.