Hrvatski radio

Radio Rijeka

Hod za slobodu: Rijeko, ostani grad koji misli i djeluje!

15.05.2019.

13:25

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

Poruke prošlogodišnjeg Hoda za slobodu (Foto: Nel Pavletić / Pixsell)

Poruke prošlogodišnjeg Hoda za slobodu (Foto: Nel Pavletić / Pixsell)

Foto: - / -

Hod za slobodu u organizaciji neformalne inicijative Građani i građanke Rijeke održat će se u subotu 18 svibnja u 10 sati. okupljanje je na Korzu ispred Radio Rijeke, a hodat će se do Jadranskog trga, najavljeno je na konferenciji za novinare.

Ovo je druga godina za redom u kojoj se poručuje da treba glasno reći NE svima koji slobodu žele prilagoditi svojim interesima i učiniti je privilegijom podobnih. Okupljeni u Hodu za slobodu tada su svojim transparentima dali do znanja što se sve podrazumijeva pod slobodom.

Organizatori poručuju: Rijeko, ostani grad koji misli i djeluje! Nek nas opet bude više!

Rijeka je prošle godine bila jedini hrvatski grad koji je izašao na ulice Hodom za slobodu, za bolju Rijeku i bolju Hrvatsku istovremeno dok se održavao i Hod za život. Više od dvije tisuće građana tada je jasno poručilo da im je sloboda izbora važna, a snaga zajedništva u gradu se osjećala još dugo nakon okupljanja, tvrde organizatori.

Inicijativu Građani i građanke Rijeke čine riječke organizacije: Udruga za ljudska prava i građansku participaciju PaRiter, Udruga Delta, Udruga za pomoć ovisnicima Vida, Udruga za razvoj civilnog društva SMART, Udruga Prostor Plus, Kreativni kolektiv Kombinat, SOS Rijeka - Centar za nenasilje i ljudska prava, Lezbijska organizacija Rijeka LORI, Udruga Filmaktiv, Udruga LFF, Udruga RiRock te brojni pojedinci i pojedinke.

Poslušajte kako u ime inicijative govore Lorena Zec i Marin Lukanović:

Lorena Zec: Sloboda izbora je prava sloboda, pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Marin Lukanović: Moramo se boriti za davno stečena prava, pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.