Hrvatski radio

Radio Rijeka

Hodočašće pomoraca u Kraljevicu povodom proslave sv. Nikole

04.12.2022.

10:35

Autor: HRT - Radio Rijeka

"Sfera" ide za Kraljevicu

"Sfera" ide za Kraljevicu

Foto: Vladimir Jurić / Rdaio Rijeka

Danas 4. prosinca, 24. godinu za redom, održava se zavjetno hodočašće pomoraca brodovima u Svetište svetoga Nikole u Kraljevicu. Ovime počinje program proslave sv. Nikole, zaštitnika pomoraca, ribara, putnika i djece na području Riječke nadbiskupije i Primorsko-goranske županije.

U 9 sati ispred Lučke kapetanije Rijeka isplovili su brodovi u konvoju predvođeni brodom "Vid". Građani koji žele sudjelovati na hodočašću, mogli su se ukrcati na brod "Sfera". 


U 10:30 sati je doček hodočasnika na rivi u Kraljevici otkuda će krenuti procesija prema svetištu sv. Nikole u kojemu će, nakon što kapetan Lučke kapetanije Rijeka Darko Glažar zapali zavjetnu svijeću, liturgijsko slavlje u 11 sati predvoditi povjerenik Apostolata mora Riječke nadbiskupije vlč. mr. Mario Gerić.


U 14 sati je isplovljavanje brodova s hodočasnicima iz Kraljevice. Na povratku prema Rijeci brodskim sirenama pozdravit će mještane Bakarca te se zaustaviti u Bakru i lučici Podurinj u Kostreni.


Poslušajte:

 

Mario Gerić

Doček hodočasnika na rivi u Kraljevici

Doček hodočasnika na rivi u Kraljevici

Foto: Vladimir Jurić / Radio Rijeka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.