Hrvatski radio

Radio Rijeka

Hodočasnici cijelog dana pohode Trsat, stigao i premijer Plenković

15.08.2020.

18:57

Autor: Ivan Ribarić

Premijer je na Trsat došao u društvu ministra Olega Butkovića (Foto: Ivan Ribarić / HRT - Radio Rijeka)

Premijer je na Trsat došao u društvu ministra Olega Butkovića (Foto: Ivan Ribarić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Proslava blagdana Vele Gospe na Trsatu protječe u skladu s epidemiološkim mjerama. Od ranog jutra u najstarije marijansko svetište u Hrvatskoj pristižu stotine hodočasnika iz zemlje, ali i iz inozemstva. Na središnje misno slavlje predvečer je stigao i premijer Andrej Plenković.

Premijer, koji godišnji odmor provodi s obitelji u vili na riječkoj Costabelli, u Svetište Majke Božje Trsatske stigao je u društvu ministra mora, prometa i veza Olega Butkovića. Večernju misu u 18:30 sati predvodit će riječki nadbiskup Ivan Devčić.

U perivoju Svetišta Majke Božje Trsatke čitavog se dana okupljaju vjernici iz svih krajeva Hrvatske, koji već godinama ne propuštaju hodočašće na blagdan Velike Gospe. Gradski autobusi na Trsat voze besplatno, a mise su od ranog jutra do podneva služene svakog punog sata.

Poslušajte čestitku koju je Plenković s Trsata uputio u povodu blagdana Velike Gospe te što smo danas prijepodne zabilježili na Trsatu:

Plenkovićeva čestitka, pripremio Ivan Ribarić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.