Hrvatski radio

Radio Rijeka

Hokej na delničkome klizalištu možda i u kolovozu?

06.02.2017.

16:55

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sadržajna zimska sezona na klizalištu u Delnicama nastavlja se ove srijede u 20 sati, za kada je najavljeno odigravanje seniorske prvenstvene utakmice između zagrebačkih hokejaških klubova "Medvešćak" i "Mladost". Moguće je da će se hokej u Gorskome kotaru igrati i usred ljeta!

Održavanje leda do kraja veljače omogućit će i odigravanje još dva turnira hokejaša, najavili su danas čelnici Goranskoga sportskog centra. Za ostvarenje plana, prema kojem bi klizalište postalo potpuno zatvorena dvorana, potrebno je dograditi još jednu, bočnu stranu objekta.

Međutim, direktor GSC-a Alen Udović najavljuje kako se i bez provedbe toga zahvata, u postojećim okolnostima, trenutno istražuje mogućnost da ledena podloga delničkoga klizališta hrvatskim hokejaškim nadama bar mjesec dana bude dostupna i tijekom idućega ljeta.

Pregovara se o tome da se svi hokejaški kampovi, koji ljeti održavaju u Češkoj, presele u Delnice. Tamošnje postrojenje za proizvodnju leda, prema dosad napravljenim istraživanjima, na to je spremno. Ako se rezultati potvrde, u Delnicama će polovicom kolovoza napraviti ledenu podlogu i osigurati uvjete za prihvat hokejaških kampova, govori Udović. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.