Hrvatski radio

Radio Rijeka

Hokej u Delnicama: klub je preskup, ali neka skupi timovi dođu na pripreme

13.02.2017.

13:02

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U usporedbi s prethodnih sedam, tijekom ovogodišnje, osme zimske sezone rada klizališta u Delnicama, posjetitelji su češće mogli uživati prateći zanimljive utakmice u hokeju na ledu. Bolju sportsku, ali i turističku budućnost delničke ledene dvorane priželjkuju i neki domaći hokejaški stručnjaci.

Među onima koji priželjkuju bolju budućnost delničke ledene dvorane je i trener druge momčadi Medveščaka te juniorske reprezentacije Hrvatske Danijel Kolombo. On je zadovoljan činjenicom da se, nakon niza susreta mlađih kategorija, u Delnicama, konačno, ove zime odigrala i jedna prvenstvena utakmica hrvatskih ekipa seniora iz zagrebačkih klubova Medveščaka i Mladosti. 

Takvo promoviranje hokeja, ističe Kolombo, izuzetno je važno, jer se on, osim u tri zagrebačka kluba, danas natjecateljski razvija još samo u Sisku. Zbog premalog broja djece i skupe opreme, dodaje Medveščakov trener, Delnice teško mogu stvoriti jak klub, no zato daljnja ulaganja u delničko klizalište mogu donijeti ne samo sportsku, već i iznimnu turističku korist gradu.

Nadogradnja, trenutačno poluotvorenog, klizališta u zatvorenu dvoranu, omogućila bi proizvodnju leda i tijekom toplijeg dijela godine. To na pripreme, turistički, može privući i jake te platežno moćne inozemne momčadi, poput onih s kojima prva momčad Medveščaka trenutačno igra u ruskoj ligi, zaključuje Danijel Kolombo. Više poslušajte u razgovoru:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.