Hrvatski radio

Radio Rijeka

09:15 / 08.12.2016.

Autor: Nenad Lučić

Hokejaškom utakmicom počela sezona klizanja u Delnicama

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon što je ovogodišnjim ulaganjima Primorsko-goranske županije dodatno poboljšana opremljenost klizališta u Delnicama, zimska sezona u tom objektu svečano je otvorena u srijedu pripremnom utakmicom mladih hokejaških selekcija Hrvatske i Srbije.

Susretom mladih hokejaša, koji je završen domaćom pobjedom od 2:0, nastojalo se još jednom promotivno ukazati na potrebu da se, osim Zagreba i u sredinama poput Delnica postupno stvaraju kvalitetniji uvjeti za razvoj sportova na ledu te održavanje još atraktivnijih sportskih priredbi.

Za to će, slažu se organizatori, natkriveno klizalište u Delnicama s vremenom trebati nadograditi i pretvoriti  potpuno zatvorenu ledenu dvoranu.

Tome se nadaju i akteri jučerašnjeg sportskog događaja, izbornici Hrvatske i Srbije Danijel Kolombo i Nemanja Janković. Kolombo ističe da na delničkom klizalištu treba dovršiti još nekoliko stvari da bi se na njemu odigravale seniorske utakmice profesionalnih ekipa: jednu stranu klizališta treba zatvoriti, pojačati rasvjetu, napraviti kabine.

Uvjeti za igru su dobri, a kad se već došlo do postojeće razine, bilo bi loše ne dovršiti posao, kaže Kolombo. Jankoviću je drago da se klizanje događa i izvan Zagreba, a spremni su pomoći razvoju hokeja u cijeloj regiji. Poslušajte izjave:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.