Hrvatski radio

Radio Rijeka

Homo, fešta – LGBT festival u Poreču: otpor diskriminaciji i netoleranciji!

17.08.2018.

12:46

Autor: Matea Krmpotić

Foto: Homo, fešta! / Facebook

Foto: Homo, fešta! / Facebook

Foto: - / -

Homo, fešta! je festival LGBT kulture koji će se održati u Poreču od 23. do 25. kolovoza. Naglasak ovogodišnjeg festivala je na važnosti edukacije, vidljivosti i aktivizma u prihvaćanju LGBT osoba kao ravnopravnih članova/ica društva.

"Homo, fešta!" ne znači samo prostor za unapređenje života LGBT osoba, već je i svojevrstan otpor diskriminaciji, netoleranciji i netrpeljivosti u društvu, poručuju iz organizacije.

Posjetitelji/ice će imati priliku pogledati izložbu LGBT parova; moći će pogledati filmove o gay srednjoškolcu, trans ženama u Hrvatskoj, potrebi za ljubavi i prihvaćanjem te o povijesti LGBT pokreta u Hrvatskoj; moći će čuti o važnosti edukacije mladih, o slikovnici "Moja dugina obitelj", o aktivizmu u manjim gradovima, povijesti seksualnosti u Istri te o lezbijskoj književnosti; moći će prisustvovati radionicama za LGBTIQ aktiviste/kinje te Kino učionici; zaigrat će kartašku igru "Strašne žene"; zabavit se na plesnoj predstavi, stand up showu i drag showu te zaplesati uz DJane.

Festival je otvoren i besplatan za sve posjetitelje/ice željne dobre zabave i novoga sadržaja.

Program festivala možete preuzeti ovdje:

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.