Hrvatski radio

Radio Rijeka

Honorar radu bez afera: četvrt stoljeća na čelu Grada Krka

15.05.2018.

14:50

Autor: Neva Funčić

Komadina i Vasilić pred novinarima (Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka)

Komadina i Vasilić pred novinarima (Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Nekad najmlađi, a danas najdugovječniji hrvatski gradonačelnik, gradonačelnik Krka Darijo Vasilić primio je priznanje Primorsko-goranske županije u povodu 25 godina obnašanja dužnosti. Uspješan i kvalitetan rad, bez afera, honoriraju i građani, rečeno je.

"S velikim zadovoljstvom primam ovo priznanje", rekao je Darijo Vasilić te istaknuo kako su na Krku, u ovih četvrt stoljeća, nastale velike promjene, intenzivnije nego u drugim dijelovima Hrvatske.

"Mi smo na Krku odmah uspostavili koordinaciju. I posebnost je da i lijevi i desni, bez obzira na političke boje, vuku naprijed. Na cijelom otoku njegujemo dobre odnose i poštujemo vrijednosti zajedništva, sinergije i solidarnosti u realizaciji velikih projekata", rekao je Vasilić.

Pohvalio se uređenom infrastrukturom i gradnjom hotela i ruralnih vila s pet zvjezdica. "Nezaposlenih nema, natalitet je u porastu. Prema nedavnoj anketi vezanoj za Smart city, 70 posto ispitanih je reklo da vole živjeti u Gradu Krku. U suradnji sa županijom, na Krku je u školama, vrtićima, domovima zdravlja, cestama i lukama napravljeno jako puno", rekao je Vasilić te dodao kako nema ni jedne lokalne samouprave na Krku koja nema novu školu i dvoranu.

Nova škola u Puntu bit će otvorena u rujnu ove godine, rekao je Vasilić te prisutne novinare pozvao na proslavu Dana Grada Krka - 4. lipnja. 

"Uspješan i kvalitetan rad, bez afera, honoriraju i građani. Nije lako ponoviti mandate, a Darijo je to uspješno učinio i nema naznaka da neće i nadalje", rekao je župan Zlatko Komadina uz čestitke.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.