Hrvatski radio

Radio Rijeka

Horvat: Konačno imamo vjerodostojnu matematiku održive brodogradnje

27.11.2018.

14:40

Autor: Elvis Mileta, Hina

Foto: Borna Filić / Pixsell

Foto: Borna Filić / Pixsell

Foto: - / -

Prema riječima ministra Horvata, sastavljen je obećavajući koncept održivog razvoja brodogradnje u Puli i Rijeci, na duže razdoblje, u koji država neće morati intervenirati. Završen je sastanak u Ministarstvu gospodarstva.

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat razmotrio je s Upravom Uljanika d.d., novi plan restrukturiranja grupe.

Po njegovim riječima, ništa vremenski ne ovisi o Ministarstvu gospodarstva, već o izrađivačima programa restrukturiranja odnosno završetku tog programa. Bude li analitika s kojom smo danas započeli stvarna i vjerodostojna, program možemo završiti u idućih par dana i poslati u Bruxelles, procijenio je Horvat. Ponovio je da će se do trenutka dok Europska komisija ne notificira program restrukturiranja bilo kakva pomoć brodogradilištu smatrati neregularnom potporom.  

Predsjednik Uprave Uljanika Emil Bulić je rekao da je na današnjem sastanku: "...napravljen korak naprijed i to značajan", te da su razmotreni potencijali i rizici programa, procjenjujući da će za izradu plana restrukturiranja spremnog za Bruxelles trebati dva tjedna.

U srpnju je Europska komisija na prethodni plan restrukturiranja, koji je izradila stara uprava, dala 75 primjedbi. Novi plan restrukturiranja napravila je nova Uprava na čelu s Bulićem.

Poslušajte tonske zapise susreta ministra Horvata i predsjednika Uprave Uljanika Bulića s novinarima te reportažni zapis Elvisa Milete:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.