Hrvatski radio

Radio Rijeka

Horvat o brodogradnji: Još se ne zna konačan stav CSIC-a

03.06.2019.

15:15

Autor: Hina

Foto: Nel Pavletić / Pixsell

Foto: Nel Pavletić / Pixsell

Foto: - / -

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat izvijestio je u ponedjeljak da još ne zna konačan stav China Shipbuilding Industry Corporation o eventualnoj suradnji s hrvatskom brodograđevnom industrijom. Najavio je i sastanak s Dankom Končarom oko inicijative vezane za Uljanik.

Odgovarajući na upit novinara, nakon dodjele 20 ugovora o bespovratnim EU sredstvima hrvatskim poduzetnicima u Ministarstvu gospodarstva, ima li kakvih povratnih informacija iz Kine vezano za 3. maj i Uljanik, Darko Horvat je kazao da u ovom trenutku još uvijek nema konačni stav Kineza, kazavši kako očekuje "komad papira" na kojem će biti ili njihova ponuda ili analiza, a čim ga dobije, podijelit će ga s hrvatskom javnošću.

Upitan je li upoznat s informacijama da bi se Danko Končar mogao vratiti u Uljanik, na način da bi unajmio opremu i ljude, a vezano za brod kuvajtskog naručitelja, Horvat je kazao da je takvu priču čuo te da je do njega došla inicijativa gospodina Končara oko sastanka, koji će se i dogoditi tijekom idućeg tjedna. "Kakvu inicijativu ili ideju u ovom trenutku gospodin Končar ima, ne znam u detalje", kazao je Horvat.

Potvrdio je informacije da je novac od prodaje nekretnina TIBO-a sjeo na poslovni račun 3. maja i da je to "izvor onog dijela plaće kojim se za deveti, deseti i jedanaesti mjesec nadomještava minimalna plaća do pune plaće".

Početkom prošlog tjedna, naime, na Trgovačkom sudu u Rijeci doneseno je rješenje o diobi pa će se od 10 milijuna kuna, koje je za 43.000 četvornih metara zemljišta Tvornice industrijske i brodske opreme (TIBO) u stečaju platila zagrebačka tvrtka M.M.A Poslovanje, namiriti i oko šest milijuna kuna tražbina razlučnog vjerovnika Brodogradilišta 3. maj.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.