Hrvatski radio

Radio Rijeka

Horvat: Teza o novih sedam milijardi je "spin"; o sudbini Uljanika u utorak

15.03.2019.

14:50

Autor: Hina, HR

Ministar Darko Horvat pred novinarima (Foto: Pixsell)

Ministar Darko Horvat pred novinarima (Foto: Pixsell)

Foto: - / -

Ministar gospodarstva Darko Horvat izjavio je kako je teza o novih sedam milijardi kuna potrebnih za restrukturiranje Uljanik grupe medijski"spin". "Teza o novih sedam milijardi kuna za restrukturiranje je vrlo interesantan "spin" malverzacija", rekao je Horvat uoči sjednice Vlade.

Dodao je kako od prvog dana tvrdi da je ukupni trošak restrukturiranja, uključujući ukupnu masu obveza države, oko sedam milijardi kuna, od čega je država već 3,1 milijardu kuna platila. "Molio bih samo da u javnosti baratamo činjenicama i relevantnim brojkama", rekao je Darko Horvat.

Po njegovim riječima, kalkulacije o iznosima potrebnim za restrukturiranje se unutar vladajuće koalicije u značajnoj mjeri ne razlikuju. Također je rekao da su špekulacije u javnosti oko toga da je počeo baratati Debeljakovim brojkama "vrlo interesantan spin". Podsjetio je da je prošlih mjesec dana iznosio da je "Debeljakova brojka" 1,4 milijarde eura, a "Horvatova" oko 900 milijuna eura.

"E, pa sad vi vjerodostojno pratite hoće li se "Horvatova brojka" od 900 milijuna približavati "Debeljakovoj" od 1,4 milijardi eura, ili će se Debeljakova brojka relevantnim nalazima spuštati prema brojci od 900 milijuna", rekao je ministar Horvat.

Podsjetimo, odluku o tome hoće li Uljanik grupa u stečaj ili restrukturiranje prema prvim najavama Vlada je trebala donijeti danas, no sve je odgođeno za idući utorak. A što o trošku restrukturiranja te mogućem nastavku proizvodnje kažu ministri gospodarstva i financija, zaduženi za taj problem? Poslušajte izjave Darka Horvata i Zdravka Marića:

 

Horvat i Marić o Uljaniku, pripremio HR1

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.