Hrvatski radio

Radio Rijeka

Hostel "Dharma" na Pećinama: jedna od rijetkih vegetarijanskih oaza kod nas

30.03.2016.

14:35

Autor: Borna Šmer

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na Pećinama, nekad elitnome riječkom kvartu, osim starih vila, postoji i jedan po mnogočemu specifičan hostel – "Dharma". Smješten je u bivšem Vulkanovom kompleksu i nositelj je priznanja za uspješnu prenamjenu industrijskog i tehničkog nasljeđa Europe.

Hostel "Dharma" i Dvorana kulture "Joga u svakodnevnom životu", kao partner, označeni su oznakom industrijskog i tehničkog nasljeđa EuropeHostel je poseban i po tome što promovira holistički pristup turizmu. U cijenu noćenja uključeno je i vježbanje joge i jutarnja rekreacija, a gosti se mogu priključiti u bilo koju grupu joge tijekom dana, doznajemo od voditeljice hostela Vere Lončar

Živimo u vremenu brze, nekvalitetne i loše prehrane, a u hostelu na Pećinama promovira se nešto sasvim drugačije – vegetarijanska kuhinja koja priprema obroke iz cijelog svijeta. Bistro koji priprema hranu nije na usluzi samo gostima hostela, već i svim građanima koji žele svježu i zdravu hranu, kaže Lončar.

"Kad ste vegetarijanac i kad putujete po svijetu, jako vam je važno da ondje gdje prespavate možete pojesti vegetarijanski obrok. U Hrvatskoj toga baš i nema, pa često ljudi dođu ovdje i ako ne borave kod nas“, tumači Vera Lončar.

Dolaze gosti raznih dobnih skupina, profila i interesa, a povratne informacije nisu loše. "Lonely Planet nas je svrstao za 2015. među najbolja tri hostela u Hrvatskoj i među 20 najboljih u Europi u svojoj kategoriji ponude", zadovoljna je voditeljica hostela. 

Što očekuju od nadolazeće sezone? "Imamo veliki broj rezervacija za ljeto, a po ljeti su u Rijeci svi hosteli više- manje puni. Mi već imamo rezervacije grupa iz Češke, Slovačke, zatim studente s Erasmusa…", nabraja Lončar. Ako je suditi po ovoj priči, sezona bi trebala biti uspješna. Uskrsni blagdani tek su za nama, a toplije vrijeme sigurno će na riječke ulice dozvati i brojne nove goste - nadamo se, ne isključivo one u tranzitu. Poslušajte prilog:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.