Hrvatski radio

Radio Rijeka

Hristos vaskrse!

24.04.2022.

11:58

Autor: Radio Rijeka

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije

Foto: Milan Maricic / Pixsell

Uskrs je za vjernike koji ga slave po Julijanskom kalendaru. Vjernici Srpske pravoslavne parohije riječke već su se okupili na svetoj liturgiji u 6 sati jutros u hramu svetoga velikomučenika Georgija na Sušaku. 

U hramu svetoga Nikolaja u centru grada liturgija je počela u 9 sati, a Pashalno večernje u 18 sati. U istome hramu bit će bogoslužja i iduća dva dana u 9 i u 18 sati.


Predsjednik Zoran Milanović putem Facebooka uputio je uskrsnu čestitku pravoslavnim vjernicima: 

Živimo u vremenu kada su nam međusobno razumijevanje, plemenitost i tolerancija još potrebnije za pobjedu dobra i stvaranje društva u kojemu će se poštivati različitost i dostojanstvo svakog čovjeka. Neka uskrsno ozračje vjernicima, ali i svima nama, bude dodatni poticaj za izgradnju takvog društva. Želim vam da uskrsne blagdane provedete mirno i radosno, uz tradicionalni pozdrav Hristos voskrese!

predsjednik Milanović

Patrijarh Srpske pravoslavne Crkve Porfirije u uskrsnoj je poruci pozvao na mir ističući da je rat najveća sramota i poraz ljudskosti. Poslušajte:

Pravoslavni Uskrs

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.