Hrvatski radio

Radio Rijeka

Hrvatska je u finalu Eurosonga: publika skandirala "Mamu ŠČ!"

09.05.2023.

23:35

Autor: Vedrana Lisica Pavlović

Let 3 slavi

Let 3 slavi

Foto: HTV / HRT

Prvi put nakon 6 godina Hrvatska će se, zahvaljujući riječkom ali i svjetskom Letu 3 i njihovoj "Mami ŠČ", natjecati u finalu Eurosonga. 

Ono što nije pošlo za rukom Miji Dimšić, Albini, Franki Batelić ni Roku Blažiću, a nažalost ni Damiru Kedži, koji nikad do Eurosonga nije ni stigao, pošlo je za rukom Damiru Martinoviću, Zoranu Prodanoviću, Draženu Baljku, Mateju Zecu i Ivanu Bojčiću te ostaloj njihovoj ekipi koja je energičnim i nešto drugačijim nastupom nego na Dori, osigurala "Mami ŠČ!" još jedno pojavljivanje pred publikom, žirijem i gledateljima Eurosonga.


Zanimljivo, iako se imena država koje prolaze u finale ne izgovaraju prema osvojenim bodovima, Hrvatska je prva prošla u veliko finale koje se odvija u subotu 13. svibnja.


Energičan nastup popratilo je glasno skandiranje publike na svaki "ŠČ!".


Uz Hrvatsku, iz prvog polufinala Eurosonga u finale su prošli i predstavnici Moldavije, Finske, Švedske, Norveške, Češke, Srbije, Švicarske, Izraela i Portugala.


Podsjetimo, Hrvatska je posljednji put u finalu Eurosonga nastupala 2017. kad nas je predstavljao Jacques Houdek s pjesmom "My friend".


Iz Liverpoola nam se jutro u program javio Damir Martinović Mrle:

Mrle, nakon prolaska u finale

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.